Monday, 20 February 2017 08:51

Саопштење ФК РАД поводом инцидента након утакмице са Партизаном

Пролећни део превенства је почео празником фудбала на Бањици.

ФК Рад, иако у незавидном положају на табели, унапред се радовао окршају са Партизаном, и припремао за све велике изазове. Играчи за оне на терену, а Управа за домаћински пријем гостију из Хумске, и безбедност навијача на трибинама. Самом спознајом да је окршај два стара спортска ривала изискивао и посебне, појачане мере безбедности, тако смо се и организовали. Стручни штаб је сав адреналин играча усмерио ка позитивном, части и бојама клуба.

Већ на полувремену је Никола Дринчић у свлачионици упозорио на некоректно понашање играча Партизана, Евертон Луиза Гуимараеса Билхера, који га је при сваком дуелу на терену провоцирао, а у неколико наврата псовао и мајку. Провокације Партизановог играча су ишле и у правцу Радових навијача хватањем за међуножје, након чега су појединци непримерено узвратили. Чим се то чуло, официјелни спикер утакмице је реаговао и упозорио све на стадиону на фер и коректно навијање. Након обраћања спикера групица је престала са непримереним гестовима, а када се утакмица завршила, уследила је нова провокација и поново безобразлук Партизановог играча. Евертону као да није било довољно провоцирања на терену, уместо да оде до својих навијача и са њима подели радост, одлази до трибине навијача Рада, и уз мрежу која одваја игралиште од трибина, показује им ''средњи прст'' подигнут у вис.

Само захваљујући присебности играча Рада, и већег дела публике, спречен је изгред. Судија Срђан Јовановић је видео одлазак Евертона до противничких навијача, и дао му жути картон, а да је видео и његов гест, сигурно би зарадио и црвени. И након свега, медијско дрвље и камење на екипу са Бањице. Евертон је већ једном кажњаван за слични инцидент на утакмици Звезда - Партизан. О његовој ''лојалности'' и принципу, говори и чињеница да је након смиривања страсти, на енглеском језику опсовао све Србе и тиме поново дигао тензије.

Управа Рада осуђује појединце који су насели на провокације Евертона и одговорили му на непримерен начин, а исто тако протествујемо против медијске хајке на клуб и играче Рада који само нису хтели да дозволе да их нико у својој кући вређа и понижава на неспортски начин. Да је ова невиђена медијска хајка на Фудбалски клуб Рад неоснована говори и чињеница да ни једном другом игрaчу Партизана није упућен ни један увредљив гест или скандирање, иако међу њима има још припадника других раса и националности, као што су нпр. Леонардо да Силва, Тавамба Леандро итд.

Управа ФК Рад

Београд , 19.02.2017. године